• Eesti

Energiafirma kahtlustab: kas Eesti Energia suudab üldse Tootsi tuuleparki ehitada?

Eesti uudised, Tuuleenergia - etea juuli 28, 2017

Postimees, 28.07.2017

Taastuvenergeetika ettevõte Nelja Energia soovib osaleda kurikuulsa Tootsi tuulepargi oksjonil ja seetõttu küsib, et kas Eesti Energia on üldse võimeline nii suurt projekti ellu viima.

Tootsi tuulepargi projekt on saanud sel aastal rohkelt tähelepanu. Nimelt andis riik energiafirmale igasuguse konkursita Tootsi-Suursoo maatüki, et too rajaks sinna mitmesaja miljoni euro eest Eesti suurima tuulepargi.

Kuna erafirmad hakkasid protestima, pööras riik otsuse tagasi ning lubas õige pea maatüki peale välja kuulutada enampakkumise, kus saavad osaleda kõik ettevõtted.

Huvi Tootsi kinnistu vastu on seni üles näidanud lisaks Eesti Energiale ka vennad Sõnajalad. Nüüd teatas Nelja Energia, et ka nemad soovivad osaleda Tootsi tuulepargi oksjonil.

Nende eesmärk on, et Toosi tuulepark pandaks taastuvenergia toetuse vähempakkumisele. See tähendab, et oksjoni võidaks pakkuja, kes suudab toota elektrienergiat kõige odavama hinnaga ja kõige väiksemamahulise riigipoolse toetusega.

Kuigi Eesti Energia on väitnud, et erafirmadest konkurendid pole Tootsi maade ostmisest tegelikult huvitatud ja andnud justkui mõista, et neil puudub raha projekti elluviimiseks, siis Nelja Energia juht Martin Kruus kinnitab, et nad on võimelised oksjonil osalema ja ehitamist rahastama.

«Vastupidiselt on meil avalike andmete pinnalt tekkinud kahtlus, kas Eesti Energia on võimeline avatud oksjonil osalema. Eesti Energia Aktsiaseltsi kodulehel on krediidiagentuur S&P5 oma krediidireitingus seadnud kahtluse alla Eesti Energia Aktsiaseltsi võimekuse investeeringuid rahastada ilma aktsionäripoolse rahalise abita,» kirjutab Kruus.

 

Loe edasi Postimehest.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes