• Eesti
  • English

Nelja Energia käive langes 8,8 protsenti 46,4 miljonile

Eesti uudised - eteap juuli 11, 2017

BNS, 11.07.2017

Taastuvenergiakontserni Nelja Energia AS müügitulu vähenes eelmisel aastal 8,8 protsenti 46,4 miljonile eurole, puhaskasum oli 8,8 miljonit eurot.

Tulude vähenemine tekkis madalate elektrihindade, aasta varasemaga võrreldes väiksema keskmise tuulekiiruse ning vähenenud taastuvenergiatoetuste koosmõjul, teatas ettevõte majandusaasta aruandes.

Kui 2015. aastal oli Nelja Energia tuuleparkide keskmine tuulekiirus rummu kõrgusel Eestis 6,8 meetrit sekundis ja Leedus 6,5 meetrit sekundis, siis mullu vastavalt 6,4 ja 6 meetrit sekundis, märkis ettevõte.

Kuigi Nelja Energia tuuleparkide kogutoodang kasvas aasta varasemaga võrreldes 8 protsenti 615 megavatt-tunnini, siis oli see tingitud Leedus asuva Šilute ja Eestis Tooma II tuulepargi kasutusele võtmisest. Ilma uute võimsusteta langes toodang 16 protsenti 476 megavatt-tunnile.

Taastuvenergia toetust sai Nelja Energia 2015. aastaga võrreldes 3 miljonit eurot vähem ehk 14 miljonit eurot.

Möödunud aastal võttis ettevõte töösse Šilute 60-megavatise tuulepargi, mis võimaldab müüa seal toodetud elektrit järgmised 12 aastat fikseeritud hinnaga 69,4 eurot megavatt-tunni kohta.

Eestis lõppes mullu Tooma teise 7,1-megavatt-tunnise tuulepargi ehitus ning alustati tootmisega. Lisaks alustas Lätis Brocenis tööd pelletitootmisega kombineeritud 4-megavatine biomassil töötav koostootmisjaam.

Aastaks 2020 on kontsern plaaninud tootmisvõimsusi suurendada 414 megavatini. Leedus 85,8-megavatise koguvõimsusega Šilute II ja Silale II ning Lätis 41,3-megavatise Dundaga tuuleparkide väljaarendamisega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes