• Eesti

Enefit Taastuvenergia tuulepargid tootsid septembris 25 protsenti enam

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap oktoober 6, 2017

BNS, 06.10.2017

Eesti Energia taastuvenergia ettevõtte Enefit Taastuvenergia tuulepargid tootsid septembris ligi 15 gigavatt-tundi elektrit, kasvatades aastavõrdluses toodangut 25 protsendi võrra.

Kokku tootsid kõik Eesti tuulepargid septembris umbes 50 gigavatt-tundi elektrit. Üheksa kuuga on Enefit Taastuvenergia tuulikud tootnud 147 gigavatt-tundi elektrit ning kõik Eesti elektrituulikud 464 gigavatt-tundi, teatas Eesti Energia.

Enefit Taastuvenergia juhatuse esimees Aavo Kärmas põhjendas suuremat toodangut lisaks parematele tuuleoludele ka elektrituulikute kasvanud töökindlusega. “Seega ei sõltu tuuleenergia toodang vaid sellest, kui kõvasti puhub tuul, vaid rolli mängib ka see, kui hästi enda tuulikuid hooldada ja käitada suudame,” lausus Kärmas ja lisas, et möödunud septembri töökindluse näitaja oli üks käesoleva aasta parimaid. 15 gigavatt-tunnine elektri kogus katab ära ligikaudu 6000 keskmise tarbimisega majapidamise aastase elektrivajaduse.

Enefit Taastuvenergia toodab elektrit ja soojust tuulest, veest, biomassist ja segaolmejäätmetest. Kokku tootis Enefit Taastuvenergia septembris ligi 27 gigavatt-tundi elektrit, mida on 13 protsenti rohkem kui 2016. aasta septembris. Soojust tootis Enefit Taastuvenergia septembris 26 gigavatt-tundi ehk 52 protsenti rohkem kui eelmisel aastal. Soojuse toodangu kasv tuli põhiliselt Iru elektrijaama jäätmepõletusjaama arvelt, mis müüs Utilitas Tallinnale oluliselt rohkem soojust kui eelmise aasta septembris.

Enefit Taastuvenergia tootmisüksusteks on Aulepa, Narva, Paldiski ja Virtsu tuulepargid ning Iru elektrijaam, Paide elektrijaam ja Valka elektrijaam, kus toodetakse nii soojust kui ka elektrit. Samuti toodab Enefit Taastuvenergia hüdroelektrit Linnamäe ja Keila-Joa hüdroelektrijaamas.

Valitsus on teada andnud soovist Enefit Taastuvenergia vähemusosalus börsile viia. Eesti Energia tegeleb praegu Enefit Taastuvenergia börsileviimise eelanalüüsiga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes