• Eesti
  • English

Enefiti tuuleparkide toodang kasvas kümne kuuga viiendiku võrra

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap november 11, 2017

BNS, 11.11.2017

Eesti Energiale kuuluva Enefit Taastuvenergia neli tuuleparkitootsid kümne kuuga 168 gigavatt-tundi elektrit ehk 20 protsenti rohkem kui möödunud aastal sama ajaga, teatas ettevõte.

“Kasvanud toodangu taga on käesoleva aasta paremad tuuleolud ning ka märkimisväärselt kasvanud elektrituulikute töökindlus,” ütles Enefit Taastuvenergia juht Aavo Kärmas, kelle sõnul ületab kümne kuuga toodetud 168-gigavatt-tunnine elektrikogus 67 000 keskmise tarbimisega kodu aastavajaduse.

Enefit Taastuvenergiale kuulub neli tuuleparki: Aulepa, Narva, Paldiski ja Virtsu oma. Elektritoodang kasvas möödunud aasta esimese kümne kuuga võrreldes neis kõigis, enim aga Eesti suurimas, Aulepa tuulepargis.

Enefit Taastuvenergia on Eesti Energiale kuuluv ettevõtte, mis toodab taastuvenergiat nii tuulest, veest, biomassist kui ka segaolmejäätmetest. Ettevõtte tootmisüksusteks on Iru, Paide ja Valka elektrijaamad ning Aulepa, Narva, Paldiski ja Virtsu tuulepargid. Lisaks kuulub firmale ka Keila-Joa hüdroelektrijaam.

Vaata ka

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes