• Eesti
  • English

Leedu minister: tuuleenergiasse investeerimist nähakse regionaalselt

Eesti uudised, Maailma uudised, Tuuleenergia - eteap November 30, 2017

BNS, 30.11.2017

Euroopa tuuleenergiafirmad tervitavad Leedu püüdeid suurendada taastuvenergia osakaalu, kuid potentsiaalseid investeeringuid nähakse regionaalsel tasandil, ütles Leedu energiaminister Žygimantas Vaičiūnas.

“Need ettevõtted ei vaata vaid Leedu turgu vaid ka regionaalset turgu ja pikemas perspektiivis on nad eriti huvitatud avamere tuuleenergia arendamisest,” ütles minister pärast sektori tippjuhtidega kohtumist Amsterdamis.

Vaičiūnase sõnul on välisfirmad huvitatud Leedu plaanidest rajada avamere tuuleparke. Valitsus peaks lähiaastail selles osas ka otsuse langetama, kuid regionaalne kokkulepe aitaks investeeringuid ligi tõmmata.

“On tähtis rõhutada, et ettevõtted on huvitatud meist kui regioonist ja mitusada megavatti merel oleks ühele riigile kallis. Koostöö Baltimaade vahel avaks laiemad võimalused,” sõnas ta.

Vaičiūnas ütles, et on koostöövõimalusi arutanud juba ka oma Eesti kolleegidega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes