• Eesti
  • English

Enefiti tuuleparkide tänavune toodang ületab kogu mullust tulemust

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap December 16, 2017

BNS, 16.12.2017

Enefit Greeni tuulepargid on tänavu 11 kuuga tootnud rohkem elektrit kui mullu kogu aasta vältel.

Eesti Energia taastuvenergiaettevõte Enefit Greeni neli tuuleparki on käesoleva aasta 11 kuuga tootnud 190 gigavatt-tundi taastuvelektrit, kasvatades aastavõrdluses toodangut ligi viiendiku. 190 gigavatt-tunnist elektrist piisab 76 000 keskmise tarbimisega kodumajapidamisele aastaks ajaks. Enefit Greeni juht Aavo Kärmas ütles pressiteate vahendusel, et ettevõte tootis tänavu 11 kuuga rohkem tuuleelektrit kui terve eelmise aastaga, sest siis kujunes kogutoodanguks 185,5 gigavatt-tundi.

“Seejuures on käesoleva aasta toodangu kasv põhiliselt tulnud tuulikute paremast töökindlusest, sest 2016. aastaga võrreldes on 2017. aastal tuul vaid pisut tugevam olnud,” selgitas Kärmas.

Süsteemihalduri Elering prognoosi kohaselt ei ületa sel aastal toetusaluse tuuleenergia kogus Eestis 600 gigavatt-tunni piiri, mis on riigi poolt ettenähtud maksimaalne toetatav taastuvelektri kogus.

Enefit Green on Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvenergiat tootev ettevõtte. Enefit Green toodab energiat tuulest, veest, päikesest, biomassist ja segaolmejäätmetest. Ettevõtte suuremad tootmisüksused on Iru, Paide ja Valka elektrijaamad ning Aulepa, Narva, Paldiski ja Virtsu tuulepargid. Lisaks kuulub Enefit Greenile Keila-Joa hüdroelektrijaam.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes