• Eesti

Tuulikuid ei lubata ei itta ega läände

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap detsember 3, 2017

Äripäeva tööstusuudised, 03.12.2017

Reedel toimunud Energia aastakonverentsil tõdeti, et liiga jäigad reeglid on tuuleenergia arengu Eestis seisma pannud.

Enefit Taastuvenergia juht Aavo Kärmas tõdes energia aastakonverentsil, et tuuleenergias ei ole viimastel aastatel märkimisväärselt uusi võimsusi turule tulnud, kuigi arendustega tegeletakse. Kärmas märkis, et üks põhjus võib olla toodangu piir 600 gigavatt-tundi, kuhu maani makstakse taastuvenergia toetusi.

Kärmas jäi siiski optimistlikuks ja ütles, et peamine on vaadata tulevikku. „Tuuleenergia hinnad on muutunud üha odavamaks. Mina ise olen optimistlik, kui rääkida Eestist. Kuigi jah, ma isiklikult arvan, et maismaal enam väga palju võimalusi arendada ei ole.“ Tulevik võiks seega olla tema arvates Eestis hoopis meretuule käes.

Eesti Tuuleenergia Assotsiatsiooni tegevjuht Tuuliki Kasonen väljendas aga tuleviku osas muret, sest Eesti näitab end tuuleenergia osas väga eesrindlikuna, aga praktikas see alati nii ei ole. „Ma ei tea, kuidas me täidame oma energia- ja kliimapoliitika eesmärgid, sest ma ausalt öeldes ei tea, kuhu me need tuulikud paneme.“ Ta ütles, et maismaal on praegu üks projekt, millel on kõik load olemas ja selle peale käib suur ralli. Merel pole aga ühtegi sellist projekti.

Loe pikemalt Äripäevast.

Vaata ka

“Tuulikuid ei lubata ei itta ega läände” on saanud ühe vastuse

 1. jaan ütleb:

  Ei mahu ?

  …kui vaadata Eesti suuruse pindalaga riike Euroopas, siis mõned on juba pannud pea 10 x
  rohkem tuulikuid kui meie (vt.lk 10).

  https://windeurope.org/wp-content/uploads/files/about-wind/statistics/WindEurope-Annual-Statistics-2016.pdf

  Samas ei pea nende paigaldamisega tormama.
  Las tehnolooogia odavneb ja pareneb.
  Paneme siis kui on vaja ja paneme efektiivsema…

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes