• Eesti
  • English

Nelja Energia: ettevõtte müük esialgu tegevust ei mõjuta

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap jaanuar 12, 2018

BNS, 12.01.2018

Nelja Energia juhatuse liikme Martin Kruusi sõnule ettevõtte emafirma Vardar plaan kaaluda Nelja Energia müüki esialgu selle tegevust ei mõjuta; enam kui 100-miljoni euro suuruse tehingu kohta võiks lisainfot saada veebruaris.

“Meie jätkame oma igapäeva tööd ja ka investeeringuid. Hetkel Baltikumi taastuvenergia turul ei ole kuhugi investeerida. Valmistame ette uusi projekte – Eestis on kõige suurem Hiiu meretuulepark ja meil on Leedus päris mitu projekti,” ütles Kruus BNS-ile.

Kruusi sõnul on võimaliku müügiprotsessi käivitaja Vardar ja see on veel väga varajases järgus ning võimalikke investoreid parkidega tutvumas veel käinud ei ole. “Konkreetset meil veel midagi öelda ei ole, aga loodetavasti veebruari alguses juba on ka ja siis on protsessi kohta võimalik juba midagi täpsemalt öelda.”

Võimaliku juhtkonnapoolset väljaostu Kruus ei välistanud, kuid tema sõnul on see äärmiselt ebatõenäoline. “Kui te vaatate Nelja Energia suurust ja bilansimahtu, siis see kaliiber on juhtkonna jaoks pisut liiga suur,” rääkis Kruus.

Tehingu võimaliku suurust Kruus täpsemalt hinnata ei osanud, kuid selle suurus võiks tema hinnangul ületada 100 miljonit eurot. “Seda kindlasti,” ütles Kruus.

Reedel teatas Norra munitsipaalfirma Vardar, et on käivitanud protsessi, eesmärgiga välja selgitamaks võimaliku huvi oma aktsiate Nelja Energia AS-is müümiseks. Võimalik tehing peab saama heakskiidu nii kõikidelt regulaatoritelt kui ka Vardari üldkoosolekult.

Nelja Energia tegevusaladeks on taastuvenergeetika arendamine ja elektritootmise korraldamine. Nelja tähendab fokusseeritust neljale taastuvenergia allikale – tuul, vesi, biomass ja päike. Ettevõte teenis 2016. aastal 46,4 miljoni euro suuruse käibe juures 8,9 miljonit eurot kasumit.

Vardar on Norra Buskerudi maakonna omavalitsustele kuuluv kontsern, kuhu kuuluvad hüdroelektrijaamad aastatoodanguga 3 teravatt-tundi, elektrivõrgud, kaugküte, energiakaubandus ja tuuleenergia.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes