• Eesti

Valitsus plaanib varakult valmis olla taastuvenergia statistikat müüma

Eesti uudised - eteap February 21, 2018

BNS, 21.02.2018

Riigikantselei töörühma kava kohaselt peaks Eesti olema võimalikult varakult valmis müüma teistele Euroopa Liidu riikidele Eesti eesmärki ületava taastuvenergia statistikat.

“Meie eesmärk on olla võimalikult varakult valmis taastuvenergia statistikakaubanduse turul osalemiseks, et saada sealt maksimaalselt kasu. Selleks pakkus riigikantselei koordineeritud töörühm välja ka konkreetsed ettepanekud,” ütles riigikantselei strateegiadirektor Henry Kattago pressiteate vahendusel, peale kohtumist valitsuse majandusarengu komisjoniga.

Majandusarengu komisjon otsustas astuda järgmised sammud taastuvenergia statistiliste ühikute müügi ettevalmistamisel – majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis alustab tööd taastuvenergia statistikakaubanduse müügiga tegeleva ekspert. Samuti kutsub ministeerium kokku taastuvenergia statistikakaubanduse töörühma, kuhu kuuluvad nii taastuvenergia sektori kui ka riigi esindajad.

Euroopa Liidus on seatud eesmärgid, millise osakaalu peaks energia tarbimisest moodustama taastuvenergia. Eesti on juba ületanud Euroopa Liidu 2020. aasta lõpuks seatud eesmärgi, 25 protsenti tarbimisest. See lubab Eestil müüa eesmärki ületava taastuvenergia osa teisele riigile, millel jääb eesmärgi täitmisest puudu.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes