• Eesti
  • English

Taastuvenergia tootja Nelja Energia käive kasvas ligi 50%

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap märts 6, 2018

Nelja Energia, 06.03.2018

Nelja Energia kontserni käive suurenes mullu 49%, moodustades kolmes Balti riigis kokku 69,1 miljonit eurot võrreldes varasema aasta 46,7 miljoni euroga.

Nelja Energia kontserni käibest moodustab 82% elektrituulikute toodang, mis oli 2017. aastal 761 gigavatt-tundi elektrienergiat võrreldes 2016 aasta 594 gigavatt-tunniga.

Nelja Energia juhatuse esimehe Martin Kruusi sõnul olid 2017. aasta märksõnadeks uued tootmisvõimsused ning keskmisest tugevam tuul. „Nelja Energia käibe hüppelise kasvu taga on osaliselt Šilute tuulepark Leedus, mis valmis küll 2016. aastal, kuid töötas mullu esimest korda terve majandusaasta vältel. Lisaks suurele koguvõimsusele on selles tuulepargis uue põlvkonna tuulikud, mille tehnoloogia on ligi poole efektiivsem,“ kommenteeris Kruus. „Lisaks käivitasime eelmisel aastal oma esimese elektri ja soojuse koostootmisjaama ning pelletitootmise Lätis, mille tulu moodustab kuuendiku meie käibest.“

Nelja Energia esimene pelletitehas asub Broceni piirkonnas Lääne-Lätis, kus eelmisel aastal toodeti 77 000 tonni pelleteid.

Nelja Energia kontserni puhaskasum oli möödunud aastal 10,7 miljonit eurot, aasta varem 8,7 miljonit eurot. Intressimaksete, maksude ning kulumieelne kasum (EBITDA) kasvas 24 protsenti 45 miljonile eurole.

Põhjamaade ja Eesti kapitalil baseeruv Nelja Energia on Baltimaade suurim tuuleenergia tootja ja arendaja. Ettevõttel on kahes Balti riigis tuuleparke koguvõimsusega 287 MW. Lisaks tuuleparkidele omab ettevõte Eestis ka kaht biogaasijaama ja Lätis koostootmisjaama ning pelletitootmist. Ettevõtte bilansimaht on 439 miljonit eurot. Nelja Energiavärskeimad taastuvenergia projektid on 60 MW Leedu Šilutė tuulepark, Brocēni koostootmisjaam ja pelletitehas Lätis ning Tooma tuulepargi 7,05 MW laiendus Eestis.

Vaata ka

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes