• Eesti

Tuuleenergia tootja: riik ei peaks sekkuma sinna, kus erasektor töötab

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap April 20, 2018

BNS, 20.04.2018

Vendade Sõnajalgadega seotud MTÜ Tuuletehnoloogia Liidu teatel ei peaks riik sekkuma Nelja Energia võimaliku ostmisega sinna, kus erasektor juba tegutseb.

Eesti Energia võimalik Nelja Energia soetamine tähendaks toimival tuuleenergia turul monopoli moodustamist, mis jätab koosmõjus riigi varasemate otsustega Eesti investeerimis- ja ärikeskkonnast halva mulje, teatas liit.

Nelja Energia omandamise korral moodustaks riigiettevõtte turuosa 84,5 protsenti, mille tulemusel tekiks riiklik monopol tuuleenergeetika tootmisel. “Konkurentsiamet ei saa lubada koondumist, mille tulemusel kahjustub oluliselt konkurents,” ütles Supremia vandeadvokaat Silja Holsmer.

Tuuletehnoloogia liidu hinnangul ei peaks riik sekkuma maksumaksja rahaga majandusvaldkondadesse, kuhu on eraettevõtjatel huvi panustada. Liidu juhatuse esimehe Andres Sõnajala sõnul kaotaks ostutehingust nii ärikeskkond kui maksumaksja.

Eesti Energia on väidetavalt huvitatud Eesti suurima tuuleenergia tootja Nelja Energia ostust. Tehingu maksumus võiks ulatuda ligi 500 miljoni euroni.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes