• Eesti

Andres Sõnajalg: keeruline on teha äri turul, kus ühel mängijal on võim keset mängu reeglitega manipuleerida

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap May 22, 2018

Postimees, 22.05.2018

Suuremad probleemid eraettevõtjatele tuuleenergiaturul hakkasid ilmnema siis, kui riik teatas, et Enefit Green soovitakse viia börsile, kirjutab tuuletehnoloogia liidu juhatuse esimees Andres Sõnajalg.

Riiklik energiamonstrum Eesti Energia ostab lähiajal ära Baltimaade suurima taastuvenergia tootja Nelja Energia. Tehingu suurus – mis kabinetivaikuses riigipeadelt heakskiidu saanud – on suurusjärgus 400–600 miljonit eurot, moodustades Eesti riigieelarvest ligi viis protsenti. See on üks suurimaid ettevõtete ostutehinguid Eesti lähiajaloos, mis annab ettevõttele koduturul monopoolse positsiooni. Kõik paistab justkui tore – lubatakse aktsiate esmast avalikku pakkumist (IPO) ja rohkem rohelist energiat –, kuid paljud eraettevõtjad võtavad selle uudise vastu vastikustundega. Miks ometi?

Loe edasi Postimehe veebist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes