• Eesti

Huvigrupid paluvad presidendil taastuvenergiaseadus peatada

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap June 13, 2018

Äripäev, 13.06.2018
Riigiga Tootsi tuulepargi pärast kohut käiv Raisner AS palus president Kersti Kaljulaidil jätta palju kirgi tekitanud elektrituruseadus välja kuulutamata.
Vana ja eeldatavasti suurema toetusskeemi alla langevate taastuvenergiatootjate regulatsioon on Raisneri nõukogu liikme Raigo Sõle hinnangul põhiseadusega vastuolus ning põhjustab tulevikus ainult uusi kohtuvaidlusi, selgus avaldusest.
Raigo Sõlg ise tõrjus arvamust, et tegemist on konkurentide pahatahtlikkusega, ja rääkis, et nende seisukohast on tegu riigi suunaga koondada kõik Eesti Energia kätte, mis varem või hiljem lööb tarbijate rahakoti pihta.
Taastuvenergiatasude eesmärk oli tema sõnul pangalaenude tagasimaksmise toetamine arendajatele, sellal kui Eesti Energia maksab arenduste eest maksumaksja rahaga, oli Sõle etteheide.
Elektrituruseaduse vastu seisnud taastuvenergiatootjatelon pinnuks silmas otsus Tootsi tuulepargile toetuse üle otsustamine jätta Eleringi kätte, selle asemel et seaduses konkreetselt kirja panna, kes või mis võiks vana skeemi alla jääda.
Raisner arendab Varja tuulikuparki ning samadel põhjustel kohtus käivad vennad Andres ja Oleg Sõnajalg arendavad Aidu tuuleparki, mis tegelikult ka sama seaduse järgi vana skeemi alla mahuksid. Lihtsalt eraarendajate seisukohast vaadates on konkreetne hirm, et neil lõpuni neid parke arendada ei lastagi.
Vastuseisu põhjus
Eesti Energia on märkinud, et nende konkurentide, kellest kõige sõnakamad on olnud Nelja Energia, vennad Sõnajalad ning Raisneri esindajad, vastuseis Tootsi projektile tekkis 2016. aastal, kui neile sai selgeks, et Eesti Energia poolt Tootsi ammendunud turbamaardlasse rajatav tuulepark alandab taastuvenergia toetusmäära, mida tuuleenergiale tarbijatelt kogutava raha eest makstakse.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes