• Eesti

Jah tuuleparkidele, aga kelle aeda?

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap June 28, 2018

Äripäev, 28.06.2018

Igal energiatootmise viisil on omad positiivsed ja negatiivsed küljed. Kuigi kõige väiksema ökoloogilise jalajäljega on tuuleenergia tootmine, takistab selle levikut tihti kogukondlik vastuseis. Kuigi üldsus soosib tuulikuid, siis kogukonna tasemel kõlab tihtipeale, et need ei peaks asuma minu tagaaias (inglise keeles not in my backyard ehk NIMBY).

Kuidas mõista ja seletada nii-öelda NIMBY sündroomi? Kuidas saavutaks kohalik kogukond enda jaoks parima lahenduse? Kuidas planeerida nii, et tuulikud ilmestaksid maastikku? Kuidas suhtuvad tuuleenergia arendajad kohalike muredesse? Kuidas takistab NIMBY taastuvenergiasektori arengut Eestis?

Saates “Eetris on Arvamusfestival” arutlevad Rene Tammist (Eesti Taastuvenergia Koda), Grete Arro (Tallinna Ülikooli teadur) ja Tuuliki Kasonen (Eesti Tuuleenergia Assotsiatsioon).

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes