• Eesti
  • English

Vardari nõustajad: Eesti Energia pakkumine ei olnud kõrgeim

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap June 6, 2018

BNS, 01.01.2018

Vardarit selle tütarfirma Nelja Energia müümist Eesti Energia tütarfirmale Enefit Green nõustanud Superia Corporete Finance teatel ei olnud Eesti Energia pakkumine ettevõtte ostuks kõrgeim pakkumine ja see sai valitud tehingu läbiviimise kindluse tõttu.

“Agusta & Co ja Superia Corporeta Finance, mis tegutsesid tehingus Vardari finantsnõustajatena, kinnitavad, et müügiprotsess oli vägagi konkurentsitihe ja tehti pakkumisi, mis olid samal või kõrgemal tasemel Enefit Greeniga kokku lepitud hinnast,” ütles Superia Corporeta Finance juhtivpartner Henrik Igasta pressiteate vahendusel.

“Lõppotsus võtta vastu Enefit Greeni pakkumine tulenes pigem tehingukindlusest kui hinnast, eriti müügi- ja ostulepingu tingimuste osas,” lisas Igasta.

Eesti Energia teatas teisipäeval, et selle tütarfirma Enefit Green AS ostab 289 miljoni euroga Norra Vardar Eurus AS-ilt ja väikeaktsionär 100-protsendilise osaluse Nelja Energias, lisaks võtab Enefit Green üle Nelja Energia laenud 199 miljoni euro ulatuses. Kokku on tehingu maksumus seega 493 eurot.

Reedel teatas ajaleht Postimees, et lehe hinnangul maksis Eesti Energia Nelja Energia eest keskmiselt 25 protsenti rohkem kui mõnede teiste Euroopas tehtud tehingute eest. Samuti teatas ajaleht, et selle hinnangul jäid kõik pakkumised alla Eesti Energia poolt pakutule.

Nelja Energia on Baltikumi suurim taastuvenergia tootja, omades Eestis ja Leedus 17 tuuleparki koguvõimsusega 287 megavatti. Lisaks avas Nelja Energia mullu Lätis biomassil töötava 3,9-megavatise elektri ja 19,2-megavatise soojuse koostootmisjaama, ning 140 000 tonnise aastatoodanguga pelletitehase. Nelja Energial on ka väikeosalus kahes Eesti biogaasijaamas. Möödunud aastal tootis Nelja Energia 804 gigavatt-tundi taastuvenergiat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes