• Eesti

ABB Grupp võitis 150 miljoni tellimuse, et ühendada elektrivõrguga maailma suurim avamere-tuulepark

Maailma uudised, Tuuleenergia - eteap juuli 13, 2018

Postimees, 13.07.2018

ABB võitis Taani energiaettevõtte Ørsted (endise nimega Dong Energy) tellimuse, mille väärtus on üle 150 miljoni dollari. Projekti raames ühendatakse Suurbritannia elektrivõrku Hornsea Two avamere-tuulepark, mis pürgib maailma suurimaks omataoliseks.

Hornsea Two on Põhjameres Yorkshire’i rannikust umbes 100 kilomeetri kaugusel asuv 1400-megavatine tuuleenergia arendusprojekt. Kui see valmis saab, suudab see keskkonnasäästliku elektrienergiaga varustada üle 1,3 miljoni majapidamise aastas. See lisaenergiaallikas toetab Suurbritannia Humberi piirkonna majanduskasvu ja aitab Suurbritannial saavutada oma eesmärki toota 2020. aastaks 15 protsenti vajaminevast energiast taastuvatest allikatest, teatas ABB.

Loe edasi Postimehe veebist.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes