• Eesti

Eleon on nõus Aidus lühemaid tuulikuid püstitama

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap July 31, 2018

BNS, 31.07.2018

Vendade Sõnajalgade ettevõte Eleon on valmis kohtu kaudu arendustegevuse ajutiselt peatunud Aidu tuuleparki varasemalt planeeritud 255-meetrise tipukõrgusega võrreldes paigaldama 185-meetrise tipukõrgusega tuulikuid, veenmaks kaitseministeeriumit tuulepargi rajamist lubama.

Eleon AS on otsustanud viia kõik Aidule rajatavad ja ka juba rajatud tuulikud vastavusse kaitseministeeriumi poolt heaks kiidetud kõrgusega, elik tipukõrgusega 185 meetrit, ütles Eleon AS juhatuse liige Oleg Sõnajalg pressiteate vahendusel.

“Sellega langeb kaitseministeeriumil ära ka väiksemgi alus väitmaks, et Aidu tuulepargi tuulikud ei vasta kaitseministeeriumi poolt antud loale ning kehtivatele planeeringutele ning oleme veendunud, et nüüdsest edasi on võimalik jätkata tuulepargi rajamist,” lisas ta.

Aidu Tuuleparki arendavad vennad Oleg ja Andres Sõnajalg. Kokku plaanitakse varasema info kohaselt Aidus püstitada 30 suurt, 3-megavatist tuulikut. Eleoni ehitatavate tuulikute torni kõrgus oli varasema kava kohaselt 135 meetrit ja rootori diameeter 120 meetrit.

Sõnajalgadel on tuulepargi rajamisel tekkinud probleeme kaitseministeeriumiga, mille hinnangul plaanitakse Aidu Tuulepargis liialt kõrgeid tuulikuid ja lisaks võivad ministeeriumi hinnangul tuulikud hakata takistama Eesti õhuseireradarite tööd.

Tuulepargi rajamine on kohtumäärusega peatatud kuni vaidluste lahenemiseni.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes