• Eesti

Konkurentsiamet võtab Nelja Energia ostu luubi alla

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap July 9, 2018

ERR, 09.07.2018

Konkurentsiamet võttis lisaaega, et uurida Eesti Energia ja Nelja Energia ühinemist.

Amet otsustas, et riigifirma soov suur taastuvenergiafirmaära osta võetakse põhjalikumalt luubi alla ning alustatakse koondumise täiendavat menetlust ning see tähendab, et regulaatoril on aega ühinemist vaagida veel neli kuud, kirjutab Äripäev.

Konkurentsiseaduse järgi alustatakse täiendavat menetlust peaasjalikult selleks, et kindlaks teha, ega koondumine ei kahjusta konkurentsi turul eelkõige turgu valitseva seisundi tekkimise või tugevnemise kaudu.

Nelja kuu pärast peab konkurentsiamet otsustama, kas Eesti Energia ja Nelja Energia koondumist lubada või mitte ning amet võib loa andmisele seada ka eeltingimused, mida koondumise osalised täitma peavad, et tehing toimuda saaks.

Ostuplaanidest andis Eesti Energia teada mai viimastel päevadel ning ostusumma oli 289 miljonit eurot, lisaks lubas riigile kuuluv ettevõte võtta üle 204 miljoni euro ulatuses rohefirma laene.

Praegu on Nelja Energia suuromanik Norra Buskerudi omavalitsusele kuuluv firma Vardar, mille käes on 77 protsenti aktsiatest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes