• Eesti

Keskkonnaühendused kutsuvad riike Eesti taastuvenergiat mitte ostma

Eesti uudised - eteap August 28, 2018

BNS, 28.08.2018

Kokku 25 Looduskaitseorganisatsiooni 13 riigist esitasid Eesti, Iirimaa, Hollandi, Luksemburgi ja Prantsusmaa energiasektori eest vastutavatele ministritele üle avaliku kirja, milles palutakse niinimetatud puidu masspõletamise korral Eesti taastuvenergiat mitte osta.

Allakirjutanud organisatsioonid leiavad, et taastuvenergiatoetuste maksmine pole puidu põletamise eest õigustatud, kuna puidu süsinikuheide võib olla fossiilkütustega samaväärne või isegi kõrgem. Kirjas tuuakse veel välja, et selline samm pikendaks ka põlevkivitööstuse eluiga, kuna taastuvenergiaoetused suurendaksid selle kasumit, ning selgitatakse põlevkivitööstuse negatiivset mõju nii keskkonnale, kliimale kui ka inimeste tervisele. Muu hulgas rõhutatakse, et Eesti metsanduspraktika on juba ilma puidu masspõletamiseta äärmiselt intensiivne, teatas looduskaitseorganisatsioon Eesti Metsa Abiks.

Allakirjutanute hulgas on organisatsioone 13 riigist, sealhulgas USA-st, Ühendkuningriigist, Rootsist, Leedust, Saksamaalt, Austraaliast, Saksamaalt, Prantsusmaalt, Hollandist ja Venemaalt, lisaks veel rahvusvaheline ühendus World Wildlife Fundi Euroopa osakond. Eesti organisatsioonidest kirjutasid kirjale alla Eestimaa Looduse Fond, Pärandkoosluste Kaitse Ühing, Eesti Loodusturismi Ühing ja Eesti Metsa Abiks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes