• Eesti

Riigikohus pani võimsale tuulepargile pidurit

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap August 9, 2018

Postimees, 09.08.2018

Riik lubab Hiiumaa merre suurt tuuleparki ilma, et oleks selle mõju keskkonnale täpselt analüüsinud, leiab riigikohus värskes otsuses.

«Minu seitsme riigikohtuaasta staaži juures on see üks keerukamaid lahendeid, paljude detailide ja keerukate küsimustega,» nentis riigikohtunik Ivo Pilving. Ta loodab, et eilne otsus on praktikat muutev. «Planeering ei ole pelgalt poliitiline plaan, et on soov kuhugi midagi arendada, vaid õiguslikult siduv juriidiline dokument. See seisukoht peab juurduma,» sõnas Pilving.

Jutt käib Hiiu maavanema 2016. aastal kehtestatud mereplaneeringust. Seal on maha märgitud alad meres, kuhu võiks rajada tuulepargid. See kooskõlastati toona ministeeriumite, ametite ja omavalitsustega. Telliti keskkonnamõju strateegiline hindamine, mille kiitis heaks keskkonnaamet. Näiliselt on kõik korrektne.

Loe edasi Postimehe veebist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes