• Eesti

Riigikohus tekitas arendajatele peavalu

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap August 9, 2018

Delfi, 09.08.2018

Riigikohus tegi eile märgilise otsuse, seades uued standardid kõikvõimalikele planeeringutele, olgu tegu kinnisvaraarenduste, sadamate, prügilate või tselluloositehastega.

„Suurte infrastruktuuriprojektide arendamine muutub peaaegu võimatuks,” põrutas riigikohtu otsuse peale vandeadvokaat Carri Ginter, kes osales kohtuvaidluses. Planeerijad, arhitektid ja projekteerijad üle Eesti leiavad, et see otsus muudab põhjalikult senist planeerimise ja keskkonnamõju strateegilise hindamise praktikat.

Nelja Energia AS on juba palju aastaid planeerinud Hiiumaa lähedale merre Baltimaade suurimat, mõningate väidete järgi lausa maailma suurimat tuuleparki. Saare põhjarannikust 12 kilomeetri kaugusele merre on kavas püstitada 100–160 hiiglaslikku, 100–105 meetri kõrgust ja 130–164-meetrise rootorite diameetriga tuulikut.

Loe edasi Delfist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes