• Eesti
  • English

Nelja Energia kasvatas kolmanda kvartali kasumi pea 1,5 miljonini

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap October 30, 2018

BNS, 30.10.2018

Nelja Energia kasum kasvas kolmandas kvartalis 1,5 miljoni euroni, mida on 52 protsenti mullusest enam, üheksa kuu kasum kokku jääb aga eelmisele aastale alla.

Tänavu kolmandas kvartalis oli Eesti Energiaga ühinemist plaaniva roheenergiafirma puhaskasum ligi 1,5 miljonit eurot, 2017. aastal samas kvartalis oli see aga vaid 956 000 eurot, teatas Nelja Energia börsile.

Üheksa kuu peale kokku jäi aga kasum 4,9 miljoni euro juurde, samas kui mullu kolme kvartaliga oli kasum pea 6,4 miljonit. Selle perioodi kasumit mõjutas juhatuse teatel 2,4 miljoni euro võrra väiksem tuuleelektri müük esimeses kvartalis.

Üheksa kuu peale kokku teenis Nelja elektri müügist kokku 36,13 miljonit, aasta varem oli näitaja 38,85 miljonit eurot. Kolmandas kvartalis käive eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes paranes, tõustes 11,41 miljonilt 11,61 miljonile eurole.

Firma tõi esile, et Eestis on elektrihinnad olnud 2017. aastaga võrreldes kõrgemad: näiteks kolmandas kvartalis oli Eesti tuuleparkide elektrihind 46,33 eurot megavatt-tunnist, mida on 44 protsenti enam kui mullu samas kvartalis.

Kõrgemad elektrihinnad on osaliselt tasa teinud esimese kahe kvartali tuulevaiksuse tõttu saamata jäänud tulud. Eriti just veebruaris andis kõrgrõhuala mõju tootmises tunda ning kahandas esimese kvartali tuuleenergia tootmist.

Kolmandas kvartalis toodeti tuuleenergiat kokku 143,1 gigavatt-tundi, mida oli samas 3,3 protsenti vähem kui 2017. aasta kolmandas kvartalis. Tuul oli Eestis tugevam, ent Leedus mullusest nõrgem. Eestis domineeris lõuna- ja edelatuul, Leedus aga läänetuul. Nelja Energia suurimad tootmisvõimsused, sealhulgas Šilute hiigelpark asuvad Leedus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes