• Eesti

Mõis poleks ise Nelja Energia osalust müünud

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap November 12, 2018

BNS, 12.11.2018

Ettevõtja Jüri Mõisa sõnul on roheenergial Eesti turul potentsiaali ning oma vabast tahtest ei oleks ta Nelja Energiaosalust müünud.

“Ma võin niimoodi öelda, et kui mul oleks vabalt valida olnud, siis mina ei oleks Nelja Energia osalust müünud. Ma olen taastuvenergia usku,” ütles Mõis BNS-ile. Nelja Energia osaluse müük tulenes firma suuromaniku, Norra Buskerudi omavalitsusega sõlmitud lepingu kaasamüügi kohustusest. Mõis omas ettevõttes 4-protsendilist osalust ning teenis ettevõtte müügist 11,6 miljonit eurot.

Nelja Energia oli ettevõttena kuld ka, tõesti hea ettevõte. Võib-olla Eestis ta ei paistagi nii väga välja nagu Leedus, suurem osa toodangust ja kasumist tuli sealt,” märkis Mõis.

Mõisa sõnul on Eesti turul roheettevõtetel potentsiaali. “Ressursina on igasugust rohevara siin. Nii päikese, tuule kui ka biomassi näol,” lisas ta. “Ma arvan, et 20 aasta pärast me vaatame kõik seda fossiilsetel kütustel põhinevat energiat nagu mingisugust pattu või halba tegu – nagu praegu vaadatakse suitsetamise peale, midagi taolist.”

Ettevõtja ei soovinud öelda, kas plaanib investeerida ka Nelja Energia ostnud Enefit Greeni, kui see peaks börsile tulema. Samas on aga tema sõnul Enefitil potentsiaali. “Ma olen näinud palju neid ettevõtteid, kellel on selline riigi lõhn küljes, mis sellele asjale head tulevikku justkui nagu ei tõota,” rääkis Mõis.

Samas on tema sõnul Enefit Greeni puhul lootust, et börsile minnes müüakse ühel hetkel ettevõtte enamusosalus maha ning see muutub poliitikast väljaspool seisvaks ettevõtteks. “Vot selle pärast ma ei arva midagi hullu Enefit Greeni poole pealt,” märkis ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes