• Eesti

Ossinovski esindaja: riigifirma dikteerib tingimused

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap November 16, 2018

Eesti Päevaleht, 16.11.2018
Skinest Energiat esindava vandeadvokaadi Rauno Ligi sõnul annab Nelja Energia ost Eesti Energiale taastuvenergia turul positsiooni, kus riigifirma saab täpselt dikteerida, mis tingimustel teised turuosalised võivad samas sektoris konkureerida. „Näiteks saab Eesti Energia otsustada, kas tuuleparkide omanikud pääsevad tuuleparkide remondi- ja hooldusteenusele ligi mõistlikel tingimustel ja mõistliku hinna eest. Ilma ligipääsuta hooldusteenusele jäävad väikeste tootjate tuulepargid mõne nädalaga seisma,” ütles Ligi, viidates ka 12-megavatise võimsusega Esivere tuulepargile, mis kuulub just Skinestile.
Kaebuses palub Oleg Ossinovskile kuuluv firma kohtul tuvastada, et Eesti Energia tütarfirma Enefit Greeni (EG) ja Nelja Energia AS-i koondumine on tegelikult keelatud. 8. novembril, päev pärast kaebuse laekumist, peataski kohus konkurentsiameti otsuse kehtivuse ning keelas Enefit Green AS-il ja Nelja Energia AS-il kuni 10. detsembrini koondumist jõustada. 19. novembrini saavad pooled seisukohti esindada, pärast seda otsustab kohus, kas kaebus võetakse menetlusse.
Pojal sama sõnavara
Eesti Energia tehingutesse ja taastuvenergia turu „kokkuostmisse” on avalikult väga kriitiliselt suhtunud ka Oleg Ossinovski poeg, SDE esimees Jevgeni Ossinovski. Mõni päev tagasi konverentsil esinedes andis ta Eesti Energia pihta tuld ja ütles – kasutades Skinesti advokaadiga täpselt sama sõna -, et Eesti Energia dikteerib seadusandlust ja riigifirma ei peaks taastuvenergia arendamise ega riskantsete investeeringutega üldse tegelema.
Kevadel teatas Eesti Energia, et ostab pea poole miljardi euro eest tuuleparkide arendaja Nelja Energia. Tehingu maksumus on 289 miljonit eurot, millele lisandub 204 miljoni eurone laenukoorem. Pärast seda hakati ootama Balti riikide konkurentsiametite heakskiitu, novembri algul andis Eestikonkurentsiamet viimasena rohelise tule.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes